ضدعفونی میوه و سبزیجات

به دلیل بیماری هایی میکروبی و باکتریایی که ناشی از مواد غذایی آلوده هست، بهتره قبل از مصرف میوه جات و سبزیجات اونها رو ضدعفونی کنید. یک ضدعفونی کننده میوه وسبزی ضمن اینکه باید عوامل آلودگی میوه ها وسبزیجات را از بین ببره، باید توانایی افزایش ماندگاری و حفظ طراوت و تازگی میوه و سبزی را نیز داشته باشه.

تاثیر ضدعفونی کننده میوه و سبزی بر ماندگاری آن ها

استفاده از محلول هیپوکلریت کلسیم (کلر) یکی از رایج ترین روش های برای کاهش بار میکروبی میوه ها وسبزیجات به صورت سنتی بوده. به دلیل مشکلات سلامتی که کلر ایجاد می کرده، رفته رفته این ماده، با محلول های طبیعی مانند نمک و سرکه یا ترکیبات ارگانیک مانند پراستیک اسید و پراکسید هیدروژن جایگزین گشته. ضمن اینکه استفاده از کلر در کاهش میکروارگانیسم های سطوح میوه وسبزیجات در بین ضدعفونی کننده های تخصصی و سطح بالا مانند اتان پروکسوئیک اسید (پراستیک اسید)، از کارائی کمتری برخوردار است.

بهترین راه برای کاهش موثر پوسیدگی میوه و سبزی، کنترل آلودگی های قارچی و باکتریایی با استفاده از محلول ضدعفونی کننده سطح بالا و ایمن برای انسان و محیط زیست است. این ضدعفونی کننده قادر است آلودگی شیمیایی ناشی از سموم قارچ کش، آفت کش ها و آلودگی ناشی از فلزات سنگین سطح میوه، سبزیجات، صیفی جات را از بین ببرد. در نتیجه، این محلول، مخاطرات این نوع آلودگی ها را برای سلامتی انسان، به حداقل می رساند. استفاده از ضدعفونی کننده میوه و سبزی فوداسیب، در انبارها و سردخانه های نگهداری میوه بسیار قابل اطمینان است. فوداسیب تولیدی آرال شیمی، با کاهش غلظت گاز اتیلن، کمک موثری در کاهش هزینه های انبارداری و نگهداری میوه و سبزی در سردخانه ها است.

جهت مطالعه ادامه مقاله به سایت آرال شیمی مراجعه نمایید.

شوینده های دستگاه شیردوشی

شستشوی دستگاه شیردوشی

در فرآیند شستشوی دستگاه شیردوشی، باید تمام تجهیزات، خطوط، و سطوح ظروف شیردوشی که به شیر، کثیفی یا کود دست زده‌اند، پیش از شروع دوره شیردوشی بعدی به‌طور کامل تمیز و ضدعفونی شوند. این مرحله در محیط دامداری بسیار حیاتی است، زیرا هدف اصلی از شستشو و ضدعفونی دستگاه شیردوشی، حذف میکروارگانیسم‌های باقیمانده در داخل دستگاه است تا در دوره شیردوشی بعدی هیچ اثری از آنها باقی نماند. عدم انجام نظافت و ضدعفونی کافی یا نادرست می‌تواند باعث باقی‌ماندن باکتری‌ها روی سطوح تجهیزات گردد، آنها رشد کرده و تکثیر شوند، که به نتیجه افزایش تعداد باکتری‌ها در شیر منجر می‌شود.

انواع رسوب در دستگاه شیردوشی

تشخیص نوع رسوبات قبل از شروع فرآیند گندزدایی و ضدعفونی دستگاه شیردوشی بسیار حیاتی است، زیرا نوع موادی که برای تمیزی شیردوشی استفاده می‌شود به ماهیت مواد رسوبی (از جمله معدنی یا چربی) بستگی دارد.

  • رسوبات ارگانیک اغلب از چربی‌ها، پروتئین‌ها، و قندها تشکیل شده‌اند. حذف سریع این مواد باقیمانده پس از دوره شیردوشی بسیار مهم است. زیرا با گذر زمان و خشک شدن، این رسوبات به سختی جدا می‌شوند.
  • رسوبات معدنی معمولا شامل مواد معدنی متنوعی مانند کلسیم، منیزیم یا آهن در شیر یا آب هستند. این مواد در شرایط قلیایی یا در دماهای بالا رسوب می‌کنند. در صورت استفاده از مواد پاک‌کننده غیرسازگار با شرایط آب یا در غلظت‌ها یا دماهای متفاوت از توصیه‌های تولیدکننده، می‌توانند باعث افزایش تجمع این مواد معدنی شوند. این مواد معدنی رسوبی می‌سازند که ممکن است با رسوبات ارگانیک ترکیب شده و به شکل سنگ شیر شناخته شوند.

نحوه رسوبزدایی با محلول های شوینده اسید

برای داشتن یک فرآورده لبنی سالم و خارج از دسترسی هر نوع پاتوژن بیماری‌زا، رعایت بهداشت در تمام مراحل تولید شیردوشی امری ضرور است. یکی از اقدامات حیاتی در این راستا، فرآیندهای گندزدایی و ضدعفونی دستگاه شیردوشی می‌باشد که باید به شدت و به دقت انجام شود. این اقدام نه تنها سلامت گاوها را تضمین می‌کند بلکه از انتقال آلودگی به شیر جلوگیری می‌نماید.

پیشنهاد آرال شیمی

شرکت آرال شیمی یک سبدکالای متنوع  برای شستشو و ضدعفونی دستگاه‌ شیردوشی ارائه می دهد. نخست شوینده های قلیایی و اسیدی بدون کف برای شستشوی خطوط CIP و از بین برنده سنگ شیر و نهایتا ضدعفونی کننده فودگرید و ارگانیک داموسیب برای ضدعفونی دستگاه شیردوشی (سیستم فلاش بک در درون لوله های حمل شیر)، از تشکیل بایوفیلم جلوگیری کرده و نیازی به شستشو ندارد. جهت مطالعه بیشتر به وب سایت www.aralshimi.com مراجعه نمایید.